Fonseca, O.A

Accommodatie

Onbekend

Doelpunten Victoria’04: Glenn de Visser (1-0), Donny van Balen (2-0).

Zowel Victoria’04 en Leonidas weten zich in degradatiegevaar.  Beide teams waren gebaat bij een overwinning. Victoria’04 hield grip op de wedstrijd en liet Leonidas het spel maken. In de omschakeling bleek de thuisclub niet ongevaarlijk. Pas in de slotseconde werd de overwinning veilig gesteld.

Victoria’04 begon sterk aan de wedstrijd en trok meteen het initiatief naar zich toe. Donny van Balen was dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal raakte de lat van het doel van Leonidas. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam Leonidas steeds vaker voor het doel van Michel Zuur, maar liep zich telkens vast in de Vlaardingse achterhoede. Ook de laatste linie van Leonidas sloot als een huis, waardoor met 0-0 de rust werd bereikt.

Na de pauze kwam Victoria’04 binnen vijf minuten spelen op voorsprong. Een slecht weggewerkte bal bereikte Glenn de Visser, die in de draai het net trof: 1-0. Victoeria’04 deed hierna er alles aan om de zo gewenste overwinning binnen te slepen. Het accent werd gelegd op het behouden van de voorsprong. Aan Leonidas werd het initiatief gelaten, hetgeen voor enkele hachelijke momenten leidde in het Vlaardingse strafschopgebied. In de 52ste minuut leidde een ongelukkige verdedigende actie van Jacco Hokke tot een strafschop voor Leonidas. Doelman Michel Zuur keerde de klaktrap om daarmee Victoria’04 een boost te geven.

Leonidas bouwde een veldoverwicht op en Victoria’04 kwam nauwelijks nog tot goede aanvallen toe. De thuisclub trachtte te counteren als Leonidas balverlies leed. Eindelijk bereikte in de slotseconde een diepe bal spits en aanvoerder Donny van Balen, die bekwaam afrondde: 2-0.

Door deze overwinning verlaat Victoria’04 de laatste plaats en behoudt het uitzicht op de nacompetitie.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Kevin van Rooijen, Calvin Jongejan, Jacco Hokke, Denzel van Veen, Sjors van der Linden (75: Richard Reith), Oscar Knecht, Glenn de Visser (88: Jim Don), Donny van Balen, Jur de Visser, Martin Kooi (89: Rick Pleijsier)j..