Kooikersweg 3
3138HE
VLAARDINGEN
tel. 010-4754635

VICTORIA’04 - NAALDWIJK                                        eindstand: 3-2 (bij rust 1-1)

Doelpunten Victoria’04:

Bob Planken (1-0), Lars Kortleven (2-2), Nailey Girigorie (3-2).

In de spannende slotfase van de competitie, waarin vrijwel alle ploegen voor hun belangen knokken, was de opdracht voor beide teams duidelijk: de volle winst.

De wedstrijd was nauwelijks op gang gekomen of Victoria'04 opende de score.

Een vrije trap van Jur de Visser deed de bal belanden in het strafschopgebied van Naaldwijk. Het gevolg was een onoverzichtelijke scrimmage, waarin de bal enkele keren van de doellijn werd weggewerkt. Uiteindelijk kon Bob Planken het laatste zetje geven om de thuisclub vrij snel na de aftrap op een 1-0 voorsprong te zetten. Hierna ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel, waarin een hardwerkend Naaldwijk alles op alles zette om Victoria'04 van een tweede treffer af te houden. De bezoekers vielen weliswaar aan, maar liepen zich telkens vast in de goed georganiseerde verdediging van Victoria'04. Aan de overzijde deden zich kansjes voor, doch de defensie van Naaldwijk sloot op tijd de deur. Victoria'04 diende alert te blijven op de speldenprikken van Naaldwijk en moest kort voor de pauze toestaan, dat de stand werd gelijkgetrokken. Een foutieve terugspeelbal eindigde in de voeten van de spits van Naaldwijk, die dankbaar het kadootje uitpakte: 1-1. Victoria'04 trachtte in de resterende minuten de stand een beter aanzien te geven. Doelgerichte pogingen van Lars Kortleven (van dichtbij bal op de paal) en Oscar Knecht (kopbal rakelings over) verdienden een beter lot.

Na de rustpauze werd Victoria'04 meteen wakker geschud, toen Naaldwijk wederom profiteerde van slordig balverlies op het middenveld bij de Vlaardingse formatie. De daarop volgende counter over de linkerflank bracht een aanvaller van Naaldwijk alleen voor doelman Jochem van der Hoff, die vervolgens bedroefd de bal uit het netje mocht gaan halen: 1-2. Naarmate de wedstrijd vorderde, ging Victoria'04 steeds meer op jacht naar de gelijkmaker. Keer op keer werd het doel van Naaldwijk gezocht. De bezoekers loerden op het kunnen plaatsen van een counter. Het spel golfde over en weer. Naarmate de tijd verstreek nam het duel alleen maar aan spanning toe. Naaldwijk werd steeds vaker onder druk gezet. In de hectische slotfase, waarin Victoria'04 vol op de aanval ging spelen, was het lot voor de Vlaardingers toch goedgezind. In de 88ste minuut werd een lage voorzet van Owen Passon verlengd door Lars Kortleven: 2-2. Victoria'04 rook lont en perste er nogmaals een offensief uit. In de 90ste minuut bereikte een verre pass van Joey Fastenau de op snelheid liggende Nailey Girigorie, die beheerst de doelman van Naaldwijk passeerde: 3-2. In de resterende tijd wist Victoria'04 de volle winst veilig te stellen.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Bob Planken (80: Owen Passon), Lars de Visser (75: Rilgilio Ramsubagh), Nick Rutten, Jur de Visser, Michael Blok (69: Jemayro Teixeira), Lars Kortleven, Oscar Knecht, Roy Meerten, Nailey Girigorie, Colin Pleijsier (69: Joey Fastenau).