Kooikersweg 3
3138HE
VLAARDINGEN
tel. 010-4754635

VICTORIA’04 - DVO’32                                              eindstand: 2-1 (bij rust 0-0).

Doelpunten Victoria’04: Roy Meerten (1-0) en Nick Rutten (2-0 strafschop).

Een blik vooraf op de stand leerde, dat beide teams in deze Vlaardingse derby baat zouden hebben bij de volle winst. Victoria’04 startte behoedzaam. DVO'32 koos meteen voor de aanval en kreeg in de openingsfase enkele goede mogelijkheden, die onbenut bleven. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Victoria'04 steeds meer vat op het spel van DVO'32. De thuisclub kwam wat meer aan aanvallen, maar liep zich stuk in de hechte defensie van de bezoekers. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af, doch in de omschakeling bleven echte kansen uit voor de beide doelen.

In de tweede helft golfde het spel over en weer. Terloops kreeg Victoria'04 meer balbezit. Na een uur spelen maakte Roy Meerten zich knap vrij en met een fraai schot in de kruising zette hij Victoria'04 op voorsprong: 1-0. Om de gelijkmaker te forceren zocht DVO'3 met meer mankracht de aanval. Hiermee speelde het Victoria'04 in de kaart door meer ruimte weg te geven. Victoria'04 profiteerde hiervan en mocht enkele snelle counters opzetten. In 69ste minuut werd een solo van Roy Meerten foutief afgebroken binnen de 16-meter. De toegekende strafschop werd feilloos benut door Nick Rutten: 2-0.

In het laatste kwartier zette DVO'32 een alles-of-niets offensief op. Victoria'04 koos voor het verdedigen van de voorsprong en kwam enkele keren goed weg bij gevaarlijke acties voor het doel van sluitpost Jochem van der Hoff. In de 85ste minuut maakte DVO'32 dankbaar gebruik van een onoplettendheid in de achterhoede van de thuisclub om de 2-1 aan te tekenen. In de hectische en spannende slotfase moest Victoria'04 alle zeilen bijzetten om een tweede treffer van DVO'32 te voorkomen. De overwinning werd echter niet meer uit handen gegeven.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Robbin Winsveen (85: Remco van der Laan), Bob Planken, Wesley van Doorn, Oscar Knecht, Nick Rutten, Roy Meerten, Lars Kortleven (85: Joey Fastenau), Owen Passon (72: Jelle Blankestijn), Nailey Girigorie, Rilgilio Ramsubagh (78: Joey van der Zouwen).