Onbekend

Victoria’04 za.1 – Poortugaal uitslag 4-1 (rust 1-0).

Doelpunten Victoria’04:

Ta’ha Kadri, Raymon Lingen, Martin Kooij, Selim Altuntas.

Voor beide teams waren de belangen in het laatste competitieduel. Poortugaal verkeert in de degradatiezone en moest hopen op een plek in de nacompetitie voor behoud van het derde klasserschap . Victoria’04 wist dat bij winst de vervangende periode van kampioen Nieuwenhoorn zou worden overgenomen. Het werd daardoor eerder een boeiend duel dan een mooi kijkspel. De betere organisatie van de Vlaardingse formatie gaf de doorslag en leidde tot vier treffers. Victoria’04 kan zich gaan opmaken voor het toetje en Poortugaal zal in een beslissingswedstrijd met Rockanje degradatie vooralsnog kunnen voorkomen.

Vanaf het beginsignaal startte Victoria’04 enigszins nerveus op het door de regen spekgladde veld. De thuisclub kwam in de eerste minuten goed weg toen door slordig balverlies op het middenveld Poortugaal een gevaarlijke counter kon opzetten. De ver uit zijn doel gekomen Michel Zuur behoedde zijn team voor een vroege tegentreffer. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Victoria’04 steeds meer vat op het simpele spel van het met veel inzet spelende Poortugaal. Spelmaker Ta’ha Kadri kon steeds vaker in stelling worden gebracht, maar de naar Deltasport vertrekkende speler vond keer op keer de doelman van Poortugaal op zijn pad. In de 12de minuut dacht heel Victoria’04 de openingstreffer te kunnen begroeten, maar de doelpoging van Donny van Balen trof de paal. Het spel golfde over en weer, waarbij Poortugaal zich gesteund voelde door de harde rugwind. Victoria’04 bleef jagen op een doelpunt. Middenvelder Sem Hartog schoot keihard in de handen van de doelman van Poortugaal. In de 39ste minuut was dan toch raak voor de Vlaardingers. Een dieptepass van Marin Kooij bereikte Ta’ha Kadri die zich knap vrij maakte en hard en laag in de benedenhoek schoot: 1-0.

Na de rust ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld, maar nu was de rugwind in het voordeel van Victoria’04. Poortugaal moest meer risico nemen om de gelijkmaker te forceren doch liep zich telkens vast in de solide verdediging van de thuisclub. In de 51ste minuut verdubbelde spits en aanvoerder Raymon Lingen de voorsprong door te profiteren van een gat in de defensie van Poortugaal: 2-0. Kort hierna voorkwam Michel Zuur voor de zoveelste keer een tegentreffer bij een gevaarlijke aanval van Poortugaal. In de 56ste minuut werd na een snelle uitval Ta’ha Kadri de diepte ingestuurd, die vervolgens onjuist werd afgestopt binnen het strafschopgebied. Martin Kooij belastte zich met de uitvoering en faalde niet vanaf 11 meter: 3-0. Victoria’04 dacht achterover te kunnen gaan leunen door de riante voorsprong. Maar kwam bedrogen uit, want Poortugaal strafte twee minuten later een verdedigingsfout meteen af: 3-1. Victoria’04 liet Poortugaal het spel maken en trachtte de voorsprong vast te houden. De bezoekers bleven de aanval zoeken, maar de achterhoede van Victoria’04 hield het slot op de deur. In de eindfase kreeg Victoria’04 nog volop mogelijkheden bij een aantal snelle counters. In de blessuretijd bepaalde invaller Selim Altuntas de eindstand op 4-1 om daarmee de doelstelling voor dit seizoen van Victoria04 veilig te stellen: plaatsing nacompetitie voor promotie naar de 2de klasse.

Voor samenvatting van de wedstrijd klik hier:

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Peter de Klein, Lars van der Borden, Bob Planken, Ruud Vogel, Sjors van der Linden (72: Jorge Gomes), Donny van Balen, Sem Hartog, Martin Kooij, Raymon Lingen, Ta’ha Kadri (85: Selim Altuntas).