Sinke, M.G.L.

Accommodatie

Onbekend

Doelpunten Victoria’04: Martin Kooij (0-1), Raymon Lingen (0-2).

De zaterdagvoetballers van Victoria’04 hebben door een 0-2 winst op HBSS de hoop op een periodekampioenschap levend gehouden. De ploeg van oefenmeester Ton Rekelhof was in de evenwichtige partij zeker niet oppermachtig over de Schiedamse lager geklasseerde opponent.

In de openingsfase kreeg de thuisclub een aantal goede kansen met ondermeer een hard schot uit een vrije trap tegen de paal. Victoriaas doelman Michel Zuur werd het eerste kwartier getest en doorstond deze proef bekwaam. Er ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel in de eerste helft, waarin Victoria naar mate de wedstrijd vorderde het vaakst in balbezit was. HBSS zag geen kans de hechte defensie van de Vlaardingse tegenstander te ontregelen. In de 25ste minuut kreeg HBSS een goede mogelijkheid maar het schot ging voorlangs het doel van Victoria’04. In de tegenaanval belandde de bal bij spelmaker Ta’ha Kadri die zijn tegenstander op de linkervleugel uitspeelde en de bal op maat bediende aan de op rechts vrij staande Martin Kooij. Met een hard schot verdween de bal in het HBSS-doel: 0-1. Victoria’04 controleerde hierna de wedstrijd en mocht zich gelukkig prijzen dat het vizier bij een aantal aanvallers van HBSS niet op scherp stond.

Na de rust liet Victoria’04 de thuisclub het spel maken en trachtte in de omschakeling gevaarlijk te zijn. Er ontspon zich een wedstrijd waarin geen van de beide ploegen aanspraak leken te maken op een doelpunt. In de 80ste minuut viel deze echter wel en was het Raymon Lingen die na een assist van Donny van Balen met een verwoestend schot de Vlaardingse formatie  in veilige haven schoot. In de slotfase kreeg invaller Mo Bozhar nog een grote kans om de eindstand een nog beter aanzien te geven, maar de opstuitende bal verdween van dichtbij hoog over het doel van HBSS.

Door de overwinning staan de Vlaardingers er nu goed voor in de derde periode. ”Het kan raar lopen,” liet Ton Rekelhof weten. “3 weken geleden stonden we nog 10de, en nu pakken we als we nog 4 keer winnen de periode.”

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Peter de Klein, Lars van der Borden, Bob Planken, Martin Kooij, Ruud Vogel, Donny van Balen, Sem Hartog), Sjors van der Linden (77: Mo Bozhar), Raymon Lingen, Ta’ha Kadri.