Accommodatie

Onbekend

VICTORIA’04-NIEUWENHOORN eindstand: 2-3 (ruststand 0-2).

Doelpunten Victoria’04:  Ta’ha Kadri (1-2), Ramon Lingen (2-2).

Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft bleek Nieuwenhoorn een maatje te groot voor de thuisclub. Victoria’04 wilde wel maar moest het initiatief laten aan de aanstaande kampioen. Na de rust kwam Victoria’04 verrassend sterk uit de startblokken en wist de opgelopen achterstand binnen vijf minuten weg te werken.

Vanaf de aftrap dicteerde Nieuwenhoorn de wedstrijd. Victoria’04 trachtte met een defensieve instelling de sterke tegenstander van dadendrang af te houden. In de 8ste minuut drukte Nieuwenhoorn het krachtsverschil uit in en treffer. Na een vloeiend lopende aanval werd de bal via de handen van doelman Michel Zuur tegen de lat gekopt waarna de bal bij een vrij staande speler van de bezoekers belandde, die geen moeite had om de bal van dichtbij in het net te laten ploffen: 0-1. Nieuwenhoorn bleef hierna het betere van het spel houden. Victoria’04 kwam spaarzaam voor het doel van Nieuwenhoorn. In de 21ste minuut scoorde Nieuwenhoorn de tweede treffer. Uit een vrije trap kwam de bal terecht op het hoofd van een aanvaller van Nieuwenhoorn, die beheerst afrondde: 0-2.  Nieuwenhoorn heerste en Victoria’04 moest zich neerleggen bij de suprematie van de bezoekers.

Het is niet bekend wat er eventueel in de thee zat, want vanaf de aftrap in de tweede helft scoorde Victoria’04 heel verrassend de aansluitingstreffer. De in de rust voor Jorge Gomes ingevallen Selim Altuntas ging over de linkervleugel op de solotoer en speelde vanaf de achterlijn Ta’ha Kadri aan, die van dichtbij de doelman van Nieuwenhoorn kansloos liet: 1-2. Victoria’04 putte uit deze meevaller zo veel moed, dat het opeens Nieuwenhoorn veel beter partij bood. Kort hierna kreeg Ramon Lingen een vrije trap te nemen. Met een geplaatst schot werd de gelijkmaker aangetekend: 2-2. Er ontwikkelde zich een boeiend en spannend duel, dat schril afstak tegen het eenrichtingsverkeer in de eerste helft. Beide doelmannen werden constant op de proef gesteld en de achterhoedes moesten vol aan de bak om onheil te voorkomen. In de 84ste minuut wist Nieuwenhoorn de bal op het middenveld te veroveren. De defensie van Victoria’04 liet zich verrassen met een steekbal op de spits van Nieuwenhoorn, die alleen op het doel van Victoria’04 doorging en beheerst afrondde: 2-3. In de slotfase probeerde Victoria’04 de nederlaag te voorkomen, maar kwam niet verder dan een buitenspeldoelpunt van Ramon Lingen.

Rest nog te vermelden het debuut van de 17-jarige Calvin Jongejan in de hoofdmacht van Victoria’04. Het jeugdig talent blijkt een aanwinst voor de zaterdagselectie.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Peter de Klein, Carlos Gomes, Bob Planken, Martin Kooij, Ruud Vogel, Donny van Balen, Sjors van der Linden (84: Calvin Jongejan), Raymon Lingen, Ta’ha Kadri, Jorge Gomes (46: Selim Altuntas).