Accommodatie

Onbekend

Doelpunten Victoria’04:

Donny van Balen (0-1), Ronaldo Schipper (1-2 p.), Fabio van Veen (1-3)

Bij koploper VVOR behaalde het op de laatste plaats staande Victoria’04 een verrassende overwinning. Geplaagd door blessures moest met een op veel plaatsen gewijzigd basisteam de strijd worden aangegaan met een sterk op de aanval spoelende thuisclub.  De achterhoede van de  keihard werkende Vlaardingers hield knap stand en soms met kunst en vliegwerk  werd de winst veilig gesteld.

Titelkandidaat VVOR bouwde de gehele wedstrijd een veldoverwicht op, maar in de omschakeling bleek Victoria’04 niet ongevaarlijk. De meeste aanvallen van de thuisclub leverden gevaar op. De laatste linie van de Vlaardingse formatie moest vol aan de bak, waarbij doelman Michel Zuur een belangrijke hoofdrol vervulde. Keer op keer liep de aanval van VVOR zich stuk op het stugge verdedigingswerk van de bezoekers. Waar mogelijk zocht Victoria’04 de aanval gebruik makend van de ruimte die VVOR op het middenveld bood. Glenn de Visser en Ronaldo Schipperts kwamen in kansrijke positie, maar wisten het doel van VVOR niet te vinden. Na ruim een hald uur spelen mocht Victoria’04 een counter op de rechtervleugel opzetten. De vlot lopende combinatie bracht spits Donny van Balen in stelling, waarop de aanvoerder van Victoria’04 de stand op 0-1 bracht. Tot aan de rust verdedigde Victoria’04 de voorsprong en wist in een aantal hectische situaties met enig fortuin stand te houden.

Na de rust kwam VVOR sterk uit de startblokken. Keer op keer werd het doel van Victoria’04 gezocht. Bij een sporadische tegenaanval vond Glenn de Visser de doelman van VVOR op zijn pad. In de 55ste minuut was het dan toch raak. VVOR maakte dankbaar gebruik van een verdedigingsfout en scoorde van dichtbij 1-1. Het spelbeeld veranderde hierna niet. De thuisclub speelde vol op de aanval en Victoria’04 verdedigde stug en counterde waar mogelijk. In de 70ste minuut werd invaller Alexson Robert de diepte ingestuurd en kon op snelheid de 16 meter inlopen van VVOR. Daarbij botste hij op de doelman van VVOR, waarop de scheidsrechter een strafschop toekende aan Victoria’04. De kalktrap werd feilloos benut door Ronaldo Schippers: 1-2.

VVOR haalde alles uit de kast om te kunnen tegenscoren. Victoria’04 liep op het tandvlees maar gaf niets meer cadeau. In de ruime blessuretijd veroverde Fabio van Veen de bal op het middenveld, legde de bal klaar voor zijn rechtervoet en haalde fraa doeltreffend uit om de verrassende eindstand op 1-3 te bepalen.

Door deze onverwachte overwinning houdt Victoria’04 zicht op het behoud van het derde klasserschap.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Kevin van Rooijen, Calvin Jongejan, Nick van Santen (60: Oscar Knecht), Rick Pleijsier, Denzel van Veen, Fabio van Veen, Kevin van der Meijs (70: Alexson Robert), Donny van Balen, Glenn de Visser (75: Jur de Visser), Ronaldo Schippers..