Wedstrijd verslag Victoria'04 za.1 - DSVP 1

Scheidsrechter

Hooijer, M.

Accommodatie

Onbekend

De in de eerste helft opgelopen 0-1 achterstand wist Victoria’04 in de tweede helft teniet te doen. Toch kwam DSVP weer op voorsprong, maar met opportunistisch voetbal wist een hard werkend Victoria’04 een 2-2 gelijkspel te behalen.

De bezoekers uit Pijnacker mochten van een in een andere opstelling spelend Victoria’04 het spel maken. Het spel speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af. In de omschakeling trachtte Victoria’04 de tegenstander pijn te doen. DSVP controleerde de wedstrijd grotendeels in de eerste helft. Een fraaie aanvalscombinatie bracht de bal bij Denzel van Veen, die vervolgens Sem Hartig op maat bediende. Zijn geplaatste kopbal verdween rakelings naast het doel van DSVP. Nog in dezelfde minuut was het wel raak aan de overkant. Want de Vlaardingse formatie kwam wederom snel op een 0-1 achterstand, want in de 8ste minuut scoorde DSVP na een vloeiend lopende aanval de openingstreffer. De naar de goede vorm zoekende thuisclub had hierna grote moeite om om te schakelen naar de aanval. Keer op keer greep DSVP tijdig in om de voorsprong stug te verdedigen tot aan het rustsignaal. En de achterhoede van Victoria’04 kreeg handenvol werk te verrichten.

In de tweede helft en na enkele omzettingen kreeg Victoria’04 meer vat op het spel van DSVP. De achterhoede van de bezoekers werd eerder onder druk gezet. Dit leidde tot een verdedigingsfout, waarvan Fabio van Veen gretig profiteerde en de hem in de voeten aangespeelde bal beheerst afrondde met een lage schuiver: 1-1. De wedstrijd werd steeds spannender naar mate de tijd verstreek. Voor beide doelen ontstonden kansrijke momenten. In de 58ste minuut kwam DSVP gevaarlijk door in de 16 meter. Daarbij werd een speler onjuist afgestopt door verdediger Lars van der Borden. De toegekende strafschop werd feilloos benut: 1-2.

Victoria’04 ging hierna vol op de aanval spelen, want wil zo spoedig van de laatste plaats af. Op invaller Alexson Robert werd in de 80ste minuut  een overtreding gemaakt. De vrije trap werd door de andere invaller Perry van der Kolk scherp voor het doel van DSVP geplaatst, waarna de bal tot verrassing van vriend en vijand in het doel verdween: 2-2. In de hectische slotfase kregen beide teams kansen om de volle winst te pakken, maar faalden in de afwerking.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Calvin Jongejan (71: Alexson Robert), Sem Hartog (26: Rick Pleijsier), Denzel van Veen, Lars van der Borden. Ronaldo Schippers, Sjors van der Linden (46: Perry van der Kolk), Martin Kooij, Fabio van Veen, Kevin van der Meijs, Donny van Balen.