Graaf, R. de

Accommodatie

Onbekend

Doelpunten Victoria’04: Oscar Knecht (0-1), Rick Pleijsier (0-2).

Victoria’04 verkeert momenteel in degradatiegevaar en is op zoek naar de punten. In De Zwervers troffen de Vlaardingers een sterk spelende tegenstander. In een zeer spannend duel bouwde Victoria’04 in de 1ste helft een 0-2 voorsprong op, die na de rust door keihard te werken werd veilig gesteld. In de slotfase moesten 10 spelers – na 2x keer geel voor Oscar Knecht -  vol aan de bak om de thuisclub de nederlaag toe te brengen.

In de 1ste helft speelden beide ploegen vanuit een gesloten defensie en zochten waar mogelijk de aanval met dieptepasses. De Zwervers mochten een licht veldoverwicht opbouwen, maar in de omschakeling bleek Victoria’04 niet ongevaarlijk. Binnen een kwartier kwam Victoria’04 op een 0-1 voorsprong. Een door Rick Pleijsier genomen vrije trap werd door Oscar Knecht fraai binnen gekopt. Hierna ontstonden voor beide doelen een aantal gevaarlijke momenten, doch beide defensies klaarden het vele werk naar behoren. Fabio van Veen had Victoria’04 na een half uur spelen op 0-2 kunnen brengen, maar miste een dot van een kans. Kort voor de rust en met hulp van de doelman van De Zwervers wist de Vlaardingse formatie toch de score te verdubbelen. Op weer een vrijetrap van Rick Pleijsier verkeek de sluitpost zich, waardoor de bal via zijn handen in het doel verdween: 0-2. Het is aan de doelman van Victoria’04 Michel Zuur te danken, dat deze score ook de ruststand werd door een onmogelijke redding nog te verrichten.

Na de pauze ontwikkelde zich een zeer spannend duel. De Zwervers speelde vol op de aanval en Victoria’04 diende zich te beperken tot verdedigen van de voorsprong. In de omschakeling trachtte de Vlaardingse formatie De Zwervers pijn te doen en om de wedstrijd te beslissen. .Tien minuten voor tijd werd Oscar Knecht met een tweede gele kaart van het veld gestuurd, waardoor met een speler minder Victoria’04 alle zeilen moest bijzetten om de overwinning binnen te slepen. De wedstrijd werd steeds spannender vooral toen de thuisclub in de 84ste minuut op 1-2 kwam na een fraaie aanval een doeltreffende kopbal. Doelman Michel Zuur kroonde zich tot man of the match door enkele fraaie reddingen, waardoor Victoria’04 eindelijk de volle winst wist binnen te halen.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Peter de Klein, Sem Hartog, Bob Planken, Oscar Knecht), Calvin Jongejan, Donny van Balen, Rick Pleijsier, Alexson Robert (85: Lars van der Borden), Jorge Gomes (82: Sjors van der Linden), Fabio van Veen.(78: Mo Bozhar).