Scheidsrechter

Geerlings, A.M.

Accommodatie

Onbekend

Doelpunten Victoria’04: Rick Pleijsier 0-1, Raymon Lingen 1-2 en 2-3, Selim Altuntas 2-4 en Alexson Roberts 3-5.

Na de zware domper van vorige week (7-1 nederlaag bij DWO) begon Victoria’04 enigszins voorzichtig aan de wedstrijd. In Pijnacker ontwikkelde zich een boeiend duel met vele doelpunten. Twee benutte strafschoppen gaven Victoria’04 het geloof in eigen kunnen terug.

In de eerste helft mocht DSVP het spel maken en de bezoekers hielden het slot op de deur. Victoria’04 speelde met een versterkt middenveld en zocht waar mogelijk de aanval in de snelle omschakeling. Fabio van Veen kwam in de openingsfade gevaarlijk door voor het doel van DSVP. Aan de overzijde moest doelman Michel Zuur al zijn talenten aanspreken om DSVP van doelpunten af te houden. Selim Altuntas schoot in kansrijke positie naast het DSVP-doel na een half uur spelen. In de 40ste minuut kwam de bal na een vloeiende combinatie voor de voeten van de vrij staande Rick Pleijsier, die met een hoog en strak schot de bal fraai in de kruising deed belanden: 0-1. Victoria’04 dacht met een voorsprong de rust te halen, maar kwam bedrogen uit. Een counter van DSVP vlak voor het rustsignaal was de Vlaardingse defensie te machtig: 1-1.

Na de pauze kwam Victoria’04 sterk uit de startblokken. In de 47ste minuut speelde een verdediger van DSVP de bal met de hand, waarna de strafschop feilloos werd benut door Raymon Lingen: 1-2. DSVP bleef de achterhoede van Victoria’04 handenvol werk bezorgen. Dertien minuten later ontstond er een gevaarlijke situatie voor het doel van Michel Zuur na een verdedigingsfout. De daarop volgende tegenaanval strafte de fout af. De bal werd in de rebound in het doel van Victoria’04 geschoten: 2-2. De organisatie bij DSVP was even zoek, want nog in dezelfde minuut kreeg Victoria’04 wederom een strafschop toegekend na een steekbal op en een buiteling van Raymon Lingen. Victoria’s aanvoerder faalde wederom niet vanaf elf meter: 2-3.

De wedstrijd werd een waar kijkspel voor de toeschouwers, want DSVP legde zich niet neer bij een nederlaag en viel volop aan. Het spel golfde over en weer, want Victoria’04 counterde naar hartenlust. Na een half uur spelen bediende Sjors van der Linden op maat Selim Altuntas, die met een laag schot de 2-4 aantekende. DSVP nam alle risico’s in de slotfase en kwam in de blessuretijd nog terug tot 3-4. Een alles-of-niets offensief speelde Victoria’;04 in de kaart. De laatste aanval van DSVP werd afgeslagen, waarna de pijlsnelle Alexson Roberst in de omschakeling werd bereikt, die vervolgens alles en iedereen zijn hielen liet zien en de eindstand bepaalde op 3-5.

Een heerlijke overwinning voor Victoria’04, dat weer met vertrouwen het verloop van de competitie tegemoet ziet.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Peter de Klein, Bob Planken, Lars van der Borden Jur de Visser, Sjors van der Linden, Fabio van Veen, Raymon Lingen, Rick Pleijsier (63: Calvin Jongejan), Donny van Balen, Selim Altuntas (86: Alexson Roberts).