Onbekend

Victoria’04-Hermes DVS

Einduitslag: 3-0 (bij rust 0-0).

Doelpunten Victoria’04: Lars Kortleven (1-0, 3-0), Glenn de Visser (2-0).

De Waterwegderby tussen Victoria’ 04 en Hermes DVS is gewonnen door de Vlaardingse gastheren. De ploeg van trainer Rob Storm won het duel met 3-0 na een 0-0 stand bij de rust. En zet daarmee de goede lijn van afgelopen weken door.

De harde stormachtige wind vormde voor beide teams een extra probleem, dat diende te worden bestreden. In de eerste helft speelde Victoria’04 met de wind in de rug en dat was van invloed op de balbehandeling. Na enige gewenning kwam Victoria’04 beter in het spel, maar verzuimde de beste kansen om te zetten in doelpunten. De beweeglijke voorhoede bestaande uit Nailey Girigorie, Lars Kortleven, Denzel Asmus en Glenn de Visser verzuimde de trekker over te halen. Aan de overzijde wist de achterhoede van Victoria’04 de schade te beperken door de aanval van Hermes DVS vroegtijdig een halt toe te roepen.

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde speelbeeld. Victoria’04 domineerde grotendeels het spel. Hermes DVS bood goed tegenspel, maar moest enkele keren aan de noodrem trekken om de thuisclub van dadendrang af te houden. Halverwege de tweede helft kwam Victoria’04 dan toch eindelijk op voorsprong. Lars Kortleven maakte zich op rechts knap vrij om de bal met effect in de hoek te krullen: 1-0.  Hermes DVS trachtte de gelijkmaker te forceren en stuurde meer mankracht naar voren. Daarmee speelde het het aanvallend ingestelde Victoria’04 in de kaart, dat telkens gevaarlijke tegenstoten kon plaatsen. In de 82ste minuut profiteerde Glenn de Visser van een misverstand in de defensie van Hermes DVS en pakte het cadeau dankbaar uit: 2-0. In de laatste minuut van de wedstrijd schakelde Victoria’04 snel om, waardoor Lars Kortleven alleen op het doel van Hermes DVS kon oplopen om vervolgens beheerst en doeltreffende af te ronden en de eindstand op 3-0 te bepalen.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Dilan Ali, Peter de Klein, Bob Planken, Jur de Visser, Jordi de Kimpe, Calvin Jongejan, Denzel Asmus, Lars Kortleven , Nailey Girigorie, Glenn de Visser (85; Jorge Gomes).