Wedstrijdverslag PPSC - Victoria'04 za.1

Scheidsrechter

R.C. Majenburg

Accommodatie

Onbekend

PPSC-VICTORIA’04 (zat.)                                           UITSLAG 1-3 (bij rust 0-2)

Doelpunten Victoria’04: Denzel Asmus (0-1 en 0-2), Jorge Gomes (1-3).

In Schiedam behaalde Victoria’04 de vierde achtereenvolgende overwinning op een in de 2de helft fanatieker spelend PPSC. Victoria’04 combineerde uitstekend en was vooral in de eerste helft de bovenliggende partij. De Vlaardingse formatie drukte dat uit in twee treffers van de voet van Denzel Asmus. Een vroege tweede gele kaart na de rust voor verdediger Thijs Oomen betekende dat Victoria’04 de voorsprong met een man minder moest verdedigen. PPSC kwam terug tot 1-2, maar in de slotfase betekende een zondagsschot van de net ingevallen Jorge Gomes, dat Victoria’04 met een klinkende 1-3 overwinning het Vlaardings feestje, want nog steeds ongeslagen, kon opvrolijken.

Vanaf de aftrap wist Victoria’04 het antwoord op het behoudende spel van de thuisclub. Keer op keer werd de aanval van PPSC vroegtijdig afgestopt om in de omschakeling gevaarlijk voor het Schiedamse doel te komen. In de 12de minuut bereikte Jur de Visser met een lange bal de snelle spits Denzel Asmus, die beheerst afrondde: 0-1. Victoria’04 bleef de wedstrijd dicteren. Een vrije trap van Calvin Jongejan werd door de doelman van PPSC fraai gekeerd. In de 22ste minuut veroverde het hard werkende Victoria’04 de bal op het middenveld. Meteen werd Denzel Asmus de ruimte ingestuurd, die met een effectvolle inzet de doelman van PPSC voor de tweede keer verraste: 0-2. Victoria’04 kreeg hierna volop mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar drukte het overwicht niet uit in een derde treffer.

Na de rust kwam PPSC als herboren uit de startblokken. Victoria’04 moest vol aan de bak om niet te worden overlopen. Met een bal op de paal achter doelman Cliff Westdijk kwam Victoria’04 goed weg. In de 56ste minuut ontving verdediger Thijs Oomen zijn tweede gele kaart, waardoor Victoria’04 met een numerieke minderheid verder moest strijden tegen een nu wel fanatieker spelende PPSC. Victoria’04 verdedigde de voorsprong en kwam sporadisch nog aan aanvallen toe. In de 73ste minuut zag Glenn de Visser zijn directe vrije trap gekeerd door de PPSC-doelman. Kort hierna kwam de thuisclub terug tot 1-2 na een vlot lopende combinatie. PPSC bleef jagen op de gelijkmaker maar gaf daarmee veel ruimte weg in de achterste linie. De pas ingevallen Jorge Gomes kreeg de bal na een scrimmage in de voeten en joeg de bal in één tijd vanaf 35 meter achter de te ver voor zijn doel staande sluitpost: 1-3. In de resterende minuten zag het moe gestreden PPSC geen kans om Victoria’04 van de fraaie overwinning af te houden.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Thijs Oomen, Peter de Klein, Bob Planken, Isaac Job, Jur de Visser, Calvin Jongejan, Glenn de Visser, Jordi de Kimpe (43: Oscar Knecht), Ahmet Alp (79: Jorge Gomes), Denzel Asmus (69: Lars Kortleven).