Westenbroek, A.P.

Accommodatie

Onbekend

Doelpunt Victoria’04: Raymon Lingen (2-1).

CION heeft in 4F de “Broekploderderby” tegen buurman Victoria’04 met 2-1 weten te winnen. De wedstrijd, die om 18:00 uur begon, was lang gelijkwaardig. CION knokte zich naar de 2-1 overwinning en gaf weinig kansen weg aan buur Victoria’04.

Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd. Victoria’04 bouwde in de eerste helft een licht veldoverwicht op, maar moest alert blijven op een fel counterend CION. Voor beide doelen ontstonden weinig gevaarlijke momenten. Donny van Balen trof na een half uur spelen namens Victoria’04 de paal. Nadat Royama Ibrahim eerst een vrije trap rakelings over zag gaan, wist de CION routenier in het rustsignaal met een schitterende krul de 1-0 voorsprong op het bord te schieten.

Koud na de rust leek de wedstrijd in het slot te vallen, toen Nick Buuron op aangeven van Hulusi Mert de marge verdubbelde. Maar luttele minuten later wist Raymon Lingen de stand weer naar 2-1 te tillen. Hierna zette Victoria’04 alles in op de aanval en nam een groot risico door achterin met verdedigers te spelen. Nick Buuron kreeg hierdoor na een snelle counter een grote mogelijkheid om Cion op een grotere voorsprong te zetten, doch trof de kruising achter doelman Bob Kloppenburg. Ondanks een groot slotoffensief zag Victoria’04 geen kans door de hechte verdediging van CION door te breken.

Door de overwinning staat de ploeg van het oefenmeesterduo Nasri/Dutina op een gedeelde tweede plaats. Victoria’04 staat na drie speelrondes op plaats 8.

Opstelling Victoria’04: Bob Kloppenburg, Kevin van der Meijs (78: Peter van den Berg), Peter de Klein, Bob Planken, Lars van der Borden (64: Sofian Muuren), Calvin Jongejan, Oscar Knecht, Jur de Visser, Donny van Balen, Glenn de Visser, Raymon Lingen,