Accommodatie

Onbekend

Doelpunten Victoria’04: Lars van der Borden (0-1), Raymon Lingen (0-2).

In Den Haag werd op een nat kunstgrasveld gespeeld door twee teams, die afwachtend speelden. Het duel speelde zich grotendeels op het middenveld. Door vele foutieve passes aan beide zijden werd het in de beginfase een rommelig duel.

Victoria’04 trachtte met technisch verzorgd voetbal ESDO pijn te doen, dat vrij hard de duels aanging. Voor de doelen ontstonden enkele gevaarlijke momenten maar de beide defensies wisten op het laatste moment het antwoord. Voor Victoria’04 kwam Glenn de Visser in kansrijke positie maar zag zijn schot naast het doel verdwijnen. Na weer een overtreding op het middenveld kwam Victoria’04 in de 30ste minuut op voorsprong. Selim Altuntas belastte zich met de vrije trap en zette hoog voor het doel van ESDO. Lars van der Borden wist koppend af te ronden: 0-1. Victoria’04 kende daarna een goede fase. Keer op keer werd de bal veroverd en kon een vloeiende aanval worden opgebouwd. Raymon Lingen schoot in de 35ste minuut een directe vrije trap keihard tegen de lat. Kort hierna profiteerde Victoria’s aanvoerder van een zwak moment in de achterhoede van ESDO door attent te reageren op een misverstand tussen een verdediger en de doelman van ESDO: 0-2. Kort voor de pauze kregen Raymon Lingen, Selim Altuntas en Gürhan Tüzemen riante mogelijkheden om Victoria’04 op grote voorsprong te zetten, doch het vizier stond niet op scherp.

Na de pauze kantelde de wedstrijd enigszins door het opportunistisch spelende ESDO. Keer op keer verloor Victoria’04 de slag op het middenveld en moesten de bezoekers vol aan de bak om de voorsprong te verdedigen. In de 60ste minuut stond de verdediging van Victoria’04 niet goed na een vloeiend lopende aanval van de thuisclub. De onoplettendheid werd feilloos afgestraft: 1-2. Naar mate de wedstrijd vorderde werd Victoria’04 onder druk gezet door een keihard spelend ESDO. Doelman Cliff Westdijk moest enkele keren al zijn talenten aanspreken om de gelijkmaker te voorkomen. In de rommelige slotfase kreeg Victroia’04 met enkele snelle counters alle mogelijkheden om de winst veilig te stellen. In kansrijke positie kwamen Glenn de Visser en Selim Altuntas alleen voor de doelman van ESDO maar wisten de kansen niet te verzilveren.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Kevin van der Meijs (46: Denzel van Veen), Kevin van Rooijen, Lars van der Borden, Calvin Jongejan (60: Jur de Visser), Bob Planken, Gürhan Tüzemen (80: Peter van den Berg), Oscar Knecht, Glenn de Visser, Raymon Lingen, Selim Altuntas.