Wedstrijdverslag bekerfinale Victoria'04 za.1 - SVV

Scheidsrechter

Ferreira, D.

Accommodatie

Onbekend

De finalewedstrijd om de KNVB-beker werd gespeeld op de prachtige accommodatie van ARC in Alphen aan den Rijn. In de eerste helft kwamen beide teams een aantal keren gevaarlijk door in het strafschopgebied.

Naar mate de tijd verstreek nam SVV het initiatief en werd de achterhoede van Victoria’04 stevig getest. Door tijdig in te grijpen en enkele knappe reddingen van doelman Michel Zuur wist Victoria’04 de nul vast te houden. Na een half uur spelen opende SVV dan toch de score. Een vlot lopende aanval over de rechtervleugel deed de bal belanden bij een vrij staande Schiedamse aanvaller die beheerst afrondde: 0-1. Kort hierna speelde Martin Kooij zich vrij maar zag zijn schot rakelings langs het SVV-doel verdwijnen.

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld: een iets meer aanvallend SSV en een slim counterend Victoria’04. De wedstrijd kreeg een ommekeer na de tweede gele kaart voor Oscar Knecht. Victoria’04 moest hierdoor met nog 40 minuten spelen met een numerieke minderheid de achterstand zien weg te werken. Victoria’04 ging aanvallender spelen, hetgeen tot enkele kleine kansen leidde. Glenn de Visser schoot over het SVV-doel en aan de overzijde raakte SVV de lat.

SVV wist door goed georganiseerd te blijven spelen de nul vast te houden. Victoria’04 trok een kwartier voor tijd met meer spelers ten aanval. SVV werd hierdoor zoveel ruimte geboden, waardoor elk balverlies een gevaarlijke situatie voor het doel van Victoria’04 opleverde. In de 76ste minuut verdubbelde SVV de voorsprong: 0-2. Vitoria’04 wilde wel maar kon geen potten breken tegen de geroutineerde Schiedamse formatie. In de slotfase  bepaalden twee snelle counters de eindstand op 0-4.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Jacco Hokke, Calvin Jongejan (63: Richard Reith), Lars van der Borden, Denzel van Veen, Sjors van der Linden, Oscar Knecht, Glenn de Visser, Donny van Balen, Jur de Visser, Martin Kooij (60: Raymon Lingen).